Hovedstadens Beredskab kan fejre 10 år med livestreaming

03 / 2022

Som det første beredskab begyndte Hovedstadens Beredskab for ti år siden at bruge
livestreaming. Det startede med et enkelt kamera, og i dag livestreamer de med stor succes de fleste hændelser.

Første brand

En nyhedsudsendelse med liveoptagelser fra luften af en brand i Valby blev startskuddet til
livestreaming hos Hovedstadens Beredskab. Da indsatsleder Magnus Mattsson om aftenen så
liveoptagelser fra den brand, han sammen med sit beredskab havde kæmpet med at få slukket, gik det op for ham, hvor godt et overblik, man har fra luften.

– Da jeg så nyhedsudsendelsen om aftenen, tænkte jeg ”For pokker mand, hvor giver de billeder fra helikopteren et godt overblik over branden.” De billeder ville jeg virkelig gerne have set under selve indsatsen. Det var en øjenåbner, og fra den dag gik jeg målrettet efter at implementere livestreaming hos os,

siger Magnus Mattsson, der er brandinspektør og SIKS-ansvarlig hos Hovedstadens Beredskab.

– Da jeg første gang præsenterede idéen for vores alarmcentral, blev jeg nærmest smidt ud. I dag bliver jeg skældt ud, hvis jeg glemmer at starte livestreamingen ved en hændelse. Vi er dybt afhængige af løsningen i dag, siger Magnus Mattsson.

Magnus Mattsson, Brandinspektør og SIKS-ansvarlig

De første i branchen

Selvom det var en øjenåbner for Magnus Mattsson, betød det ikke, at alle andre så de samme
muligheder, som ham.

– Man skal huske på, at da jeg for ti år siden fik ideen om at bruge livestreaming i beredskabet, havde man aldrig set livestreaming blive brugt på den måde før. Det var en tid før GoPro, og generelt var mobildækningen og teknikken slet ikke så udviklet, som vi ser i dag. Derfor var der en vis skepsis, siger Magnus Mattsson.

I samarbejde med softwarevirksomheden Incendium, og med en vis vedholdenhed og et stort engagement, lykkes det at implementere Incendiums løsning til livestreaming, IncidentShare, der
siden hen har udviklet sig til at være et uundværligt værktøj for beredskabet.

– Da jeg første gang præsenterede idéen for vores operationscenter, blev jeg nærmest smidt ud. I dag bliver jeg skældt ud, hvis jeg glemmer at starte livestreamingen ved en hændelse. Løsningen er i dag en naturlig del af vores håndtering af indsatser, siger Magnus Mattsson.

Fra 1 til 20 kameraer

Det hele startede med ét enkelt hjelmkamera, som Magnus Mattsson delte med sin kollega, og i dag streamer beredskabet fra mere end 20 kameraer så ofte, de kan.

– I dag bruger vi livestreaming over alt i vores organisation; alle indsatsledere og holdledere har hjelmkameraer, alle kørertøjer har kamera placeret på bilen, vi har droner, vi livestreamer fra, og så livestreamer vi med civile, der ringer 1-1-2, siger Magnus Mattsson.

Livestreamingen har ifølge drifts- og udviklingsleder for 1-1-2 alarm og operationscenter hos Hovedstadens Beredskab, Christoffer Nygaard mange fordele for beredskabet, og en af dem er, at det skaber et fælles situationsbillede.

– Livestreaming gør det muligt for os at få skabt et fælles situationsbillede på tværs af alle, der er involveret i hændelserne. Det gør blandt andet, at den indre ledelse, der sidder på operationscenteret, kan følge med i, hvad der helt præcist sker på skadesstedet. Det skubber tingene hurtigt i gang og gør, at vi kan handle proaktivt

Christoffer Nygaard, Drift- og udviklingsleder for 1-1-2 alarm og operationscenter for Hovedstadens Beredskab

Han fortæller endvidere, at livestreamingen er i brug hver eneste dag, og at de efterfølgende bruger optagelserne til at evaluere, forbedre og effektivisere deres arbejdsgang.

Spørger man Hovedstadens Beredskab, om de om 10 år fortsat bruger løsningen, er svaret klart:

– Absolut. Vi bruger helt sikkert Incendiums løsning om 10 år. Der er ingen tvivl om, at det hjælper os utroligt meget, og at det er vejen frem, siger Magnus Mattsson afslutningsvis.

Lyder det som noget din virksomhed kunne drage nytte af? Tag kontakt her:

Asger Plæhn

Asger Plæhn

Sales and Marketing Manager, Incendium A/S

Asger er salgsansvarlig for alle Incendiums kontakter inden for beredskab. Har du spørgsmål til hvordan SMS-til-Video, kan gavne dit arbejdsliv så tøv ikke med at ringe. 

Giv Asger et kald

Se flere nyheder her: