Videotaksering: Banebrydende for fremtidens forsikringsselskab

03 / 2021

Taksering og besigtigelse af skader via videoløsning vil ændre og optimere hele den grundlæggende måde, kunderne kommunikerer med forsikringsselskaber på.

videotakstering af skadet bil

Hurtig sagsbehandling

Videoløsninger har i den grad allerede skruet op for tryghed, sikkerhed og brugeroplevelse i sundhedssektoren og beredskabet – nu er det forsikringsbranchens tur, hvor der er store fordele at hente.

Og vi er allerede godt på vej.

Flere forsikringsselskaber har det seneste år implementeret Incendiums SMS-til-Video løsning og en lang række selskaber tester lige nu teknologien.

Incendiums løsning til videotaksering er, efter to års test og finjustering, i den grad klar til at komme ud og give endnu mere værdi i forsikringsbranchen og videotaksering forventes at blive banebrydende for fremtidens forsikringsselskab.

SMS-til-Video er løsningen

Videotaksering foregår ved hjælp af løsningen SMS-til-Video. Løsningen bruges fx når en kunde ringer ind for at anmelde en skade. Imens kunden og forsikringsmedarbejderen snakker sammen i telefonen, sender medarbejderen et videolink til kunden, som med et enkelt klik kan sende live video og billeder af skaden til medarbejderen i den anden ende. På den måde kan de hurtigt og nemt få en fælles forståelse af skaden ved at kigge på den sammen. Løsningen er enorm simpel og er designet til, at alle med en smartphone vil kunne bruge løsningen ved et enkelt klik.

Tryghed for kunden og sikkerhed for forsikringsselskabet

SMS-til-Video-løsningen vil give kunder tryghed i forbindelse med en skadesanmeldelse. De skal ikke længere være usikre på, om de nu får fortalt de rette oplysninger om skaden. Forsikringsselskabets medarbejder vil guide kunden i, hvad der skal tages video af for at kunne vurdere skaden bedst muligt. Kunden slipper også for at skulle til sin computer efterfølgende for at sende billeder og information, hvor der også ofte kan opstå en tvivl om, om det er gjort rigtigt.

Samtidig sikrer videotakseringen, at taksatorer og andre skadesmedarbejdere får korrekte og valide oplysninger ind om skaden. Det kan desuden være med til at mindske forsikringssvindel.

Mere tid til kunderne

Jo hurtigere forsikringsselskabet får dokumentation for en skade, des hurtigere får kunden en afgørelse på dækning af skaden. Med videotaksering vil man ofte kunne afgøre skaden med det samme, imens kunden er i røret. Det vil både sænke skadesbehandlingstiden og også spare mange timers transport- og besøgstid for taksatorer.

Videotakseringen kan også hjælpe selskaberne med at prioritere, hvis der for eksempel er mange kunder med vandskader i det samme område, og der skal prioriteres, hvem der skal hjælpes først.

De sparede arbejdsgange og hurtigere administration vil i stedet kunne bruges der, hvor det giver allerbedst mening – nemlig i tiden med kunden.

Taler ind i fremtiden

Coronasituationen har sat skub i nye digitale løsninger – ikke mindst løsninger, som har skullet begrænse den fysiske kontakt. Videotakseringen taler således ind i en tid, hvor kunder, og for den sags skyld også medarbejdere, i stigende grad har skullet vænne sig til den digitale kontakt. Og det er ikke kun coronaen, der ligger til grund for det – vi lever i en tid, som hele tiden udvikler sig digitalt.

Måske er det netop nu tiden, hvor der skal gøres op med den traditionelle og til tider komplicerede måde at være i kontakt med kunder på i forsikringsbranchen?

Læs mere om verdens hurtigste og mest enkle værktøj til at opnå gladere kunder

Thomas Steen Vilhelmsen

Thomas Steen Vilhelmsen

Sales Manager, Incendium A/S

Thomas er salgsansvarlig for alle Incendiums forsikringskunder og har mere end 25 års erfaring inden for forsikringsbranchen. Så har du spørgsmål til hvordan SMS-til-Video virker til besigtigelser, skadesbehandling eller andet, så tøv ikke med at ringe. 


Giv Thomas et kald

Vi er Incendium.
Vi udvikler innovative løsninger med udgangspunkt i kundernes behov. I dag er vi eksperter i mobil live streaming og brænder for at skabe tryghed og sikkerhed gennem brugervenlige værktøjer, der virker – hver gang.