Videosamtaler er med til at mindske svindel i erhvervslivet

03 / 2022

Det danske konsulentfirma yourCompany bruger videosamtaler til at begrænse svindel i mindre og mellemstore virksomheder. Videosamtaler gennem IncidentShare adskiller sig markant fra andre tjenester til videoopkald og er derfor blevet et vigtigt værktøj for yourCompany.

Yourcompany kontor

Med forhenværende politifolk og dataspecialister i spidsen hjælper firmaet yourCompany danske virksomheder med at bekæmpe tab og svind. Et vigtigt værktøj i kampen mod svindel er videosamtaler, der blandt andet kan dokumentere, hvem der står bag kameraet, og hvor personen præcist befinder sig.

I leasingbranchen inden for biler foregår der meget svindel. YourCompany har blandt andet specialiseret inden for denne branche og med videosamtaler kan de validere identiteten på de personer, der handles med. Og faktisk også verificere de biler som kunderne ønsker at købe. Morten Kliver siger:

For at undgå svindel er det vigtigt at få verificeret, at personer er dem, de udgiver sig for at være. I den sammenhæng bruger vi videosamtaler, da det på samme måde som et fysisk fremmøde kan være med til at dokumentere, om vi har fat i den rigtige.

Morten Kliver, Leder af afdelingen for softwareløsninger hos yourCompany

Videosamtale med et enkelt klik

YourCompany har i lang tid forsøgt at variere det fysiske fremmøde med en digital løsning. De har tidligere brugt tjenester til videoopkald som FaceTime, Messenger og Teams, men oplevede, at der ofte var problemer med teknikken. Derfor var de på udkig efter en mere sikker og holdbar
løsning og valgte Incendiums løsning IncidentShare.

– Vi valgte IncidentShare af flere årsager. For det første er løsningen utrolig brugervenlig. Det er nemt og intuitivt at bruge – både for vores medarbejdere og i høj grad også for slutkunderne. I
modsætning til andre tjenester, kræver løsningen ikke, at man skal downloade og installere alle mulige apps, for så derefter at oprette en bruger. Vi sender bare en SMS til slutkunden med
et link, som de accepterer, og så er videosamtalen i gang, siger Morten Kliver.

Morten Kliver tilføjer, at det tager under 10 sekunder at oprette et interview gennem
IncidentShare, og at løsningen kan bruges på alle smartphones. Det eneste, det kræver, er internetadgang og et kamera på telefonen.

– Vi bruger IncidentShare til både danske og internationale opkald. Vi kan med dette værktøj nedbringe risiko for vores kunder. Vi får nemlig verificeret, at alt er, som det skal være, uden at skulle køre hele Europa tyndt. Så businesscasen for både os og vores kunder giver næsten sig selv. Vi sparer rigtig mange kørte kilometer med IncidentShare, hvilket også er godt for miljøet, og vores kunder oplever en nedbringelse af risiko – what’s not to like, siger Morten Kliver.

Incidentshare bil

En kunde kan verificere sig selv og den bil der er tale om ved hjælp af IncidentShare.

Mange funktioner i én

Udover brugervenligheden adskiller løsningen sig markant fra andre tjenester, da løsningen indeholder en række funktioner, der tilpasses den enkelte kunde.

– En anden årsag til, at vi valgte IncidentShare, er, at løsningen indeholder flere forskellige funktioner, der er blevet tilpasset efter vores behov. For os er det eksempelvis vigtigt, at vi kan lokalisere, hvor slutkunden befinder sig. Det kan vi med Incendiums platform, der med
slutkundens accept giver os den nøjagtige GPS-position på et kort,

siger Morten Kliver og fortsætter:

– Derudover har Incendium gjort det muligt for vores efterforskere at vende kameraet ude hos slutkunden. Det er en kæmpe fordel for os, og det sparer os for en masse tid. Tidligere har vi skulle guide kunden til at trykke på det rigtige ikon – nu gør vi det bare selv, siger Morten Kliver.

Løsningen har desuden den funktion, at alt bliver logget. Det betyder, at yourCompany
efterfølgende kan gå ind og se videosamtalen igennem igen. Derudover kan de løbende tage screenshots, som de efterfølgende kan bruge som dokumentation for det, de ser. Alle de data og alt det, der bliver lagt ind i platformen, er GDPR-sikret.

Værdifuldt samarbejde

En af de ting, som yourCompany i høj grad værdsætter ved samarbejdet, er Incendiums tilgang til
at ændre og justere løsningen undervejs, så den passer til deres behov.

– Når der har været nogle udfordringer, eller vi har haft nogle specifikke ønsker, har Incendium
været meget lydhøre, og vi har meget hurtigt fundet en løsning. Det er afgørende for os, der
arbejder i en branche, hvor kravene hele tiden ændrer sig. Derfor er de blevet en meget værdifuld samarbejdspartner, siger Morten Kliver.

Hos Incendium er de ligeledes glade for samarbejdet med yourCompany:

– Vi synes, det er utroligt spændende at arbejde med en virksomhed som yourCompany. De
udfordrer vores løsning, og det gør, at vi hele tiden optimerer og videreudvikler den. Derudover er det selvfølgelig spædende at arbejde med en type virksomhed, som adskiller sig fra dem, vi er vant til at arbejde med, og det viser os, at vores løsning kan bruges af mange forskellige virksomheder,

siger Thomas Steen Vilhelmsen, der er salgschef hos Incendium.

Thomas Steen Vilhelmsen

Thomas Steen Vilhelmsen

Sales Manager, Incendium A/S

Thomas er salgsansvarlig for alle Incendiums forsikringskunder og har mere end 25 års erfaring inden for forsikringsbranchen. Så har du spørgsmål til hvordan SMS-til-Video virker til besigtigelser, skadesbehandling eller andet, så tøv ikke med at ringe. 


Giv Thomas et kald

Vi er Incendium.
Vi udvikler innovative løsninger med udgangspunkt i kundernes behov. I dag er vi eksperter i mobil live streaming og brænder for at skabe tryghed og sikkerhed gennem brugervenlige værktøjer, der virker – hver gang.