Tilbageblik på 2021: SMS-til-video vinder frem i forsikringsbranchen

12 / 2021

Thomas Steen Vilhelmsen, der er ansvarlig på forsikringsområdet hos Incendium, sætter her SMS-til-video under luppen og tager et tilbageblik på tendenser og erfaringer i 2021. Han kigger også ind i 2022, hvor han løfter sløret for særligt ét fokusområde.

mobiltelefon filmer skade på bil

Af Thomas Steen Vilhelmsen, Sales Manager hos Incendium og ansvarlig på forsikringsområdet

2021 er et år, hvor endnu flere forsikringsselskaber har fået øjnene op for Incendiums SMS-til-video- løsning. Året har både budt på nye kunder, som efter en testperiode har valgt at implementere løsningen og en lang række selskaber, som lige nu tester den.

Kort fortalt giver SMS-til-video forsikringsselskabets kunder mulighed for lynhurtigt at sende livevideo og billeder af skaden, mens de taler med forsikringsmedarbejderen. Det giver en præcis fælles forståelse af skadens omfang, som gør administrationen langt mere effektiv og dermed sagsbehandlingstiden væsentlig kortere. Ofte vil kunden med det samme få svar på, om skaden kan dækkes. SMS-til-video er også brugbar i forsikringsselskabernes andre funktionsområder f.eks. ved vurderinger, indtegninger, besigtigelser osv.

Kundernes tilbagemeldinger

I løbet af året har vi fået mange tilbagemeldinger på løsningen fra de virksomheder, som allerede har implementeret SMS-til-video eller lige nu tester løsningen. Jeg vil her præsentere en række af deres tilbagemeldinger:

E

Hurtig sagsafklaring ved skader på f.eks. bygninger, som skal gå hurtigt

En af de tilbagemeldinger, som vi får allerflest af er, at SMS-til-video giver en langt hurtigere og mere effektiv sagsbehandling. Flere fremhæver, at specielt i forbindelse med anmeldelse af større skader på bygninger er løsningen en stor fordel. Det er ofte sager, hvor hastigheden er vigtig, og hvor der er behov for, at der hurtigst muligt bliver set på skaden af en håndværker f.eks. ved råd, insektudbrud, vandskade o.l. Når håndværkeren skal se på skaden, kan taksatoren være med på video og med det samme vurdere dækningen af skaden.

E

Indsendelse af dokumentation med det samme

Flere forsikringsselskaber oplever, at op mod 90 % af alle anmeldelser om skader laves af kunderne, når de er på arbejde. Uden brug af SMS-til-video betyder det, at det først er efter telefonsamtalen med kunden, at dokumentationen kan indsendes. I mange tilfælde har kunden nemlig ikke adgang til sin private mail på arbejde eller fra mobilen og må derfor vente med at sende dokumentation, til de er hjemme. Med SMS-til-video oplever selskaberne, at de kan få dokumentationen med det samme, fordi kunden i mange tilfælde har billeder af skaden liggende på mobilen, som de kan sende direkte gennem SMS-til-video-samtalen. Forsikringsselskabet får dermed dokumentationen med det samme og kan, imens de har kunden i røret, give besked vedrørende dækning af skaden.

E

Indtegning af forsikring – f.eks. risikovurdering af hus

Forsikringsselskaberne oplever også SMS-til-video som et effektivt redskab i forbindelse med indtegning af forsikring f.eks. ved risikovurdering af et hus. Her kan de spare at sende en taksator eller bygningskonsulent ud forbi huset for at vurdere standen, som de normalt ville gøre. I mange tilfælde kan det klares via video, hvor kunden viser huset frem udefra. Her ligger der også en stor CO2-besparelse i de sparede køretimer.

E

Godkendelse af virksomheders sikringsniveau

Mange forsikringsselskaber bruger resurser på besøg hos virksomheder for at rådgive i og tjekke op på, om de lever op til sikringsniveauet for deres type virksomhed f.eks. i forhold til tyverialarm, låsemekanikker, hegn mm. Denne gennemgang kan også sagtens klares gennem livevideo. Det sparer igen både medarbejderes tid og CO2-udledning i forbindelse med kørsel.

E

Altid læsbare filer fra kunde til selskab

En gængs udfordring i forsikringsbranchen er problemer med at åbne den dokumentation, som kunden sender. Det gælder f.eks. billeder fra IOS i HVEC-format, som ofte ikke kan åbnes i Windows. Selskabet bliver derfor nødt til at have fat i kunden igen, som skal sende dokumentationen på ny i et andet format, hvilket kan være til stor irritation og endnu engang forsinke sagsbehandlingen. Med SMS-til-video er forsikringsselskabet altid sikret at få dokumentationen i læsbart format, da løsningen kan vise alle formater.

E

Fungerer løsningen ved afvisning af skader?

En bekymring hos medarbejdere i forsikringsselskaberne har været, om SMS-til-video fungerer, når de bliver nødt til at afvise dækning af en skade. Men faktisk er tilbagemeldingerne fra selskaberne, der har brugt SMS-til-video, at kunden tværtimod føler sig hørt og set og derfor accepterer afvisningen med en følelse af, at den kommer ud fra et korrekt grundlag.

E

Frygt for at ældre ikke kan finde ud af at bruge SMS-til-video

En førstehåndstanke, hos medarbejderne i forsikringsselskaberne kan være, om også de ældre kunder kan bruge løsningen. Og her må jeg bare sige, at de fleste finder ud af, at det overhovedet ikke er et problem, fordi løsningen er så let at bruge. Faktisk oplever de, at det ofte er folk fra 40 år og opefter, som er gode til at tage imod SMS-til-video. Den ældste, en kunde har haft igennem, er en mand på 90 år, som ingen problemer havde. Faktisk oplever selskaberne at kunderne modsat er vildt motiverede for at bruge video, og at det udmønter sig i en stor kundetilfredshed.

Vi forbedrer og tilpasser efter kundernes behov

Det er enormt vigtigt for os hele tiden at forbedre SMS-til-video-løsningen i takt med, at vi får tilbagemeldinger fra vores kunder, som bruger den. Derfor har det også været et stort fokus i 2021.

 

Tre ting er konstant i højsædet for os, når vi udvikler på systemet:

  1. At løsningen er enorm brugervenlig, intuitiv og let at tilgå – både for den ansatte i forsikringsselskabet, men også for kunden.
  2. At sikkerheden er i top. Det er uhyre vigtigt, at løsningen altid opfylder de sikkerhedsforanstaltninger og GDPR-rettigheder, der er, når man har med personfølsomme oplysninger at gøre.
  3. At løsningen er integrerbar i de systemer, som forsikringsselskabet bruger i forvejen. Hele SMS-til- video-systemet er lavet på åben API, hvilket gør, at det stort set er integrerbart i samtlige af de systemer, selskaberne kører med – f.eks. deres elektroniske arkivsystemer.

Videokommunikation – en del af fremtidens forsikringsselskab

Spørger man mig, er det kun et spørgsmål om tid, før alle forsikringsselskaber benytter sig af videokommunikation med deres kunder. Det handler blot om, hvor omstillingsparate og fremsynede de enkelte forsikringsselskaber er.

Nogle af de generelle ting jeg hører om video som redskab, når jeg snakker med selskaberne er:

  • At det er smart og er fremtid
  • At det reducerer sagsbehandlingstiden
  • At det skaber større kundetilfredshed
  • At det hjælper dem med at prioritere deres resurser rigtigt
  • At det kan forbedre deres grønne profil.

 

Et kig ind i 2022

Min forventning til 2022 er klart at Incendium kommer ud til endnu flere forsikringsselskaber og bliver en vigtig samarbejdspartner i forhold til at skabe en større kundetilfredshed, en lettere arbejdsgang og reducere deres udledning af CO2 betydeligt.

Og netop CO2-besparelser kommer vi til at kigge endnu mere ind i i 2022. Konkret kommer vi til at kigge meget nærmere på den specifikke CO2-besparelse, som forsikringsselskaberne kan opnå, hvis de kvitter mange af deres kørsler ud til deres kunder og erstatter dem med videokommunikation.

Tendensen er ikke til at tage fejl af. Vi vil gå ind i et år, hvor der bliver endnu mere fokus på den grønne omstilling, og hvor forsikringsselskaberne vil komme til at opleve det som et konkurrenceparameter. Flere og flere forbrugere går op i virksomheders villighed til grøn omstilling, og selskabernes potentielle kunder vil være tilbøjelige til at have dette med i overvejelserne, når de vælger forsikringsselskab i fremtiden.

 

Læs mere om verdens hurtigste og mest enkle værktøj til at opnå gladere kunder

Vil du høre mere om løsningen så kontakt: 

Thomas Steen Vilhelmsen

Thomas Steen Vilhelmsen

Sales Manager, Incendium A/S

Thomas er salgsansvarlig for alle Incendiums forsikringskunder og har mere end 25 års erfaring inden for forsikringsbranchen. Så har du spørgsmål til hvordan SMS-til-Video virker til besigtigelser, skadesbehandling eller andet, så tøv ikke med at ringe. 


Giv Thomas et kald

Vi er Incendium.
Vi udvikler innovative løsninger med udgangspunkt i kundernes behov. I dag er vi eksperter i mobil live streaming og brænder for at skabe tryghed og sikkerhed gennem brugervenlige værktøjer, der virker – hver gang.