Alarmcentral – præhospital – Incendium A/S

Incendium A/S Incendium A/S

Alarmcentral – præhospital

Video-streaming skal gøre alarmcentralen i stand til at disponere den korrekte hjælp hurtigere.

Det ryger kraftigt i den ejendom, Anna bor i, så hun skynder sig gennem den røgfyldte trappeopgang ned på gaden og ser, at der kommer kraftig sort røg ud fra et vindue på tredje sal. Hun ringer til alarmcentralen.

Alarmcentralen modtager opkaldet, men Anna er rystet over oplevelsen i den røgfyldte trappeopgang og virker forvirret og usammenhængende. Alarmoperatøren  sender derfor en sms til Anna, og med et klik er operatøren i stand til at se live video fra Annas telefon.

Alarmoperatøren beder nu Anna om at filme ejendommen samt det vindue, hvorfra røgen kommer. Alarmoperatøren får hurtigt et overblik over hvor mange mennesker, der er samlet på gaden samt indblik i tilkørsel- og adgangsforhold for brandbilerne. Derudover kan alarmoperatøren se, at der i hvertfald er fire personer, som har fået en del røg efter turen ned igennem trappeopgangen, og derfor ved operatøren nu, hvor mange ambulancer der som minimum er behov for.

Herefter kan alarmoperatøren vælge at afslutte videostreamingen eller vente indtil de første brandkøretøjer er fremme og de via brandvæsnets egne videostreaming selv kan etablere en sikker forbindelse via køretøjernes fastmonterede kameraer.

Projektet er et udviklingssamarbejde mellem Bergen Brannvesen og Incendium A/S.

Du kan læse mere om teknologien her

Element

Become a Member


Continue