Pressemeddelelse

Hjælp til sundhedssystemet: Enkelt sms til video løsning kan bruges af endnu flere

Videokonsultationer mellem patienter og læger er nemt at sætte op – løsningen er  allerede i drift, men endnu flere læger og hospitaler kunne benytte den. Firmaet Incendium, som står bag systemet, mener at man kan øge sundhedssystemets kapacitet og begrænse smittespredning ved at bruge deres system, som de tilbyder gratis i den nuværende krise.

I den igangværende Corona epidemi kan sundhedssystemet spare kostbar tid ved at tilse patienter virtuelt. Læger og sygeplejersker kan f.eks. se på et udslæt, sår eller en forstuvet fod og både spare tid og nedsætte smitterisikoen ved transport og i venteværelset. Men ikke alle ved, at der findes en velafprøvet teknisk løsning til videokonsultationerne, “IncidentShare SMS-to-Video”, som er lynhurtig at implementere.

Det kræver kun, at patienten klikker på et link som lægen sender til patientens smartphone – og så er videoforbindelsen oprettet. Man skal altså ikke som patient downloade en app eller andet tidskrævende eller kompliceret. Man får via sms direkte adgang til lægen med det samme. Da løsningen heller ikke kræver specifikt hardware i lægepraksis eller på hospitaler, kan “SMS til Video løsningen” rulles ud i lyntempo, og patienterne skal ikke foretage sig andet end at ringe til lægen, som de normalt ville gøre. 

Siden Corona virussen ramte Danmark, har opfinderne fra det lille firma Incendium i Klitmøller i Thy tilbudt systemet gratis. Mange læger og akuttelefoner i Danmark bruger det allerede – men endnu flere kan få gavn af det og derfor prøver Incendium nu at nå bredt igennem med budskabet om deres løsning. Fra den 16/3 i år og en uge frem er cirka 4000 konsultationer gennemført med deres system. I denne akutte situation er der ingen tid at spilde. Ud over at være nemt at søsætte rammer det bredt i befolkningen, da det ikke kræver nogen teknisk snilde af patienten. 

“Visitationerne, der gennemføres er normale konsultationer, som på grund af smittefaren nu er flyttet ind i et virtuelt rum. Det tjener jo vores samfund og de svageste medborgere, at smittespredning begrænses og at sundhedsvæsenets ressourcer kan optimeres og anvendes der, hvor de gør mest gavn. Det vil være endnu mere effektivt, hvis budskabet kan nå ud til endnu flere, som ikke er klar over at muligheden findes, sådan at de også kan stoppe smittekæderne hurtigere og styrke vores sundhedsberedskab ”, siger folkene i Incendium. 

Systemet er i brug følgende steder:

Region Nordjylland
Benyttes af lægevagten og af de praktiserende læger
580 brugere (læger) oprettet på systemet.

Region Syddanmark
Benyttes af lægevagten og af de praktiserende læger
Mere end 800 læger er oprettet som brugere

Region Hovedstaden
250 læger oprettet på systemet i sidste uge. Er gået i drift i sidste uge

Region Sjælland
Holbæk Sygehus, akutafdelingen. Har været i drift siden januar 2020.
Til rådighed for lægevagt og praktiserende siden sidste uge (ca. 25 læger er oprettet).

Ortopædkirugisk Ambulatorium på Holbæk sygehus
Oprettet mandag 23. marts 2020 (45 læger og sygeplejersker)
I Norge benyttes systemet i alarmcentralerne hos 7 ud af de 12 interkommunale brandvæsen-samarbejder.

– “Vigtigt er, at det er super brugervenligt for patienterne. Hjemmesygeplejerske var virkelig positivt overrasket over den nye mulighed for kommunikation med billede. Det er en stor hjælp.” – Praktiserende læge, Ulla Stæhr Sander

“Tak for hjælpen. Er virkelig glad for hurtig implementering. Det får stor betydning for os i den kommende tid at vi kan bruge denne løsning.” – Praktiserende læge, Anette Stadil Pinstrup

 

 

lær mere om SMS to Video

Related Projects

©2020 Incendium A/S

Log in with your credentials

Forgot your details?