Ny indsatslederbil til Sør-Varanger Brandvæsen

03 / 2021

Sør-Varanger brandvæsen har netop modtaget en specialbygget indsatslederbil med en samlet mobil INCENDIUM streaming-løsning.

VW Transporter

Klar til indsats

Med en stærk opbygning fra Egenes Brannteknikk i form af en specialopbygget indsatslederbil, med dashkamera i front og whiteboard kamera i bagsmækken kan denne avancerede indsatslederbil streame video til vagtcentralen for at højne kommunikationen. Udstyret til Sør-Varanger Brannvesen består af:

Whiteboard kamera

har et vandret synsfelt på 102° og giver farvevideo i lys ned til 0,4 lux. Det lille kamera kan nemt integreres i køretøjets bagklap med det medfølgende kuppelmonteringssæt.

Dashkamera

Kameraet kan ikke streame video, men optager billeder i HD-kvalitet og har en Sony Starvis Sensor, f/1.6 apertur, som giver ISO12800, hvilket giver flotte billeder om natten. Derudover har kameraet indbygget GPS.

Router

Uplink Unit ™ er en højtydende dual LTE internet router enhed. Den er bygget til mobilitet, altså til indbygning i køretøjer, for at etablere en sikker forbindelse til missionskritiske applikationer.  

Antenne

Testet og certificeret til at levere garanteret ydelse med Uplink Unit-routeren samt designet til at udføre en bred vifte af funktioner, således at man kun behøver at bore ét hul i taget.
Sør-Varanger Brannvesen

Sør-Varanger Brannvesen

Whiteboard tavle løsning

 

Udstyret fungerer på denne måde:

  • Når indsatslederen åbner bagsmækken, starter videostreamingen automatisk fra kameraet som er monteret på bagsmækken og filmer mod whiteboardet. 

  • Alarmoperatøren, som styrer Sør-Varangers ressourcer, kan straks herefter se video streamet.

  • Via IncidentShare app’en kan indsatslederen og holdlederen få tilsendt live video eller video optaget fra indringerens mobiltelefon, sådan at de mentalt kan forberede sig til opgaven.

 

  • Når streamingen stoppes, lagres videoen centralt og kan afspilles ifm. evaluering eller læring. Dette gøres via incidentShare.

Læs også

Vi er Incendium.
Vi udvikler innovative løsninger med udgangspunkt i kundernes behov. I dag er vi eksperter i mobil live streaming og brænder for at skabe tryghed og sikkerhed gennem brugervenlige værktøjer, der virker – hver gang.