Monaco Formula 1 Grand Prix og incidentshare.com

03 / 2019

Monaco’s Grand Prix er det mest legendariske racerløb i Formel 1 løbskalenderen, den øredøvende støj forårsaget af ekstraordinære racerbiler og hundreder af tusinder fans, der ser racerkørerne når de kaster deres biler gennem byens smalle gader og chikaner med 200 km/t, hvilket tvinger racerkørerne til at teste deres kørerfærdigheder til det yderste.

Men Grand Prix’et  i Monaco er også en udfordrende sikkerhedsopgave for det Monegaskiske bederedskab!

Udfordringen

Under Grand Prix reagerer brandvæsnet (Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco og det monegastiske politi (Direction de la Sûreté Publique) på hændelser lige fra trafikulykker til brændstof- og kemikaliespild, luftfarts- og vandvejsulykker, brande og derudover skal de være ekstra opmærksomme på de cirka 200.000 tilskuere, som Formel 1 bringer til byen samt den enorme mængde ekstraordinært udstyr og personale til racerbilerne. Alt dette gør sikkerhedsopgaver er blevet mere og mere komplekse over årene, og Monacos infrastruktur gør det udfordrende at opretholdelse et samlet overblik over området.

Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco ønske var at være i stand til hurtigt at observere specifikke områder omkring racerløbet for at træffe passende foranstaltninger i tilfælde af en hændelse og for at begrænse enhver risiko.

Dette er grunden til, at brandvæsnet kontaktede Incendium for at støtte de monegaskiske myndigheder med en sikker og krypteret streamingløsning. De havde simpelthen brug for at være udstyret med den bedste live streaming platform og kommunikationsteknologi for at gøre det muligt for deres operationelle ledere at tage vanskelige beslutninger under udfordrende og dynamiske hænderlser via live video-feed fra deres drone-platform – som de kan afsende inden for få minutter og give situationskendskab i realtid.

Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco

Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco

drone streaming via 5G til incidentshare.com

  

Interoperabilitet med flere agenturer: Incidentshare-platformen kan integreres med andre nødtjenester for at give et koordineret svar under enhver form for hændelse. 5 bureauer i hele Monaco modtog den sikre strøm via IncidentShare-platformen.

Opretter fælles situationsforståelse: Incendiums løsning dannede en fælles platform, der betød, at vagtcentralen var i stand til at opretholde fuld overblik over Grand Prix’et samt reagere på evt. hændelser og gav dem et mere effektiv beslutningstagning.  

 

Operationscentret (CGECOS)

Le Centre de Gestion des Evènements et de Conduite des Opérations de Secours (CGECOS) er stedet, hvorfra Fyrstendømmets brandvæsen overvåger alarmer 24 timer i døgnet hele året rundt. Den moderne vagtcentral monitorerer alarmer og har det overordnede operationelle ansvar for den offentlige sikkerhed herunder brand og redningstjensten samt redningstjeneste i Alpes Maritimes. Dette operationelle center er udstyret med funktioner både inden for operationel ledelse (kortlægning, ressourcestyring mv. ), men har nu også mulighed for at få videostreaming fra droner og andre kamerakilder ind, via deres incidentshare.com platform.

Photo Credit: Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco (incidentshare.com platformen kan ses på skærmen længst til højre)

Se flere referencer:

Se flere referencer:

Vi er Incendium.
Vi udvikler innovative løsninger med udgangspunkt i kundernes behov. I dag er vi eksperter i mobil live streaming og brænder for at skabe tryghed og sikkerhed gennem brugervenlige værktøjer, der virker – hver gang.