Live streaming fra 300 meters dybde

08 / 2017

LANGT UNDER HAVETS OVERFLADE: Equinor borer for tiden efter olie på Johan Sverdrup-feltet, et af de fem største oliefelter på den Norske kontinentalsokkel. 

Linjen ender på 300 meters dybde

Sidste måned begyndte byggeriet af en ny olierørledning fra Johans Mongstad-raffinaderi til Sverdrup borefelt, linjen ender på 300 meters dybde. Oliefeltet ligger i Nordsøen, 160 km fra raffinaderiet på Mongstad og forventes at indeholde 1,8 til 2,9 milliarder tønder olie(290-460 millioner kubikmeter).

Ifølge Equinor er feltet 110 til 120 meter dybt og selve reservoiret placeret på en dybde på 1900 meter. Olieproduktion er planlagt i slutningen af 2019, så der er en del byggeri igen.

Kompleksiteten ved offshore boringer gør kommunikation til et «must»

Boreoperationer i en dybde på 300 meter er ekstremt vanskelige og kræver højt specialiseret udstyr og kompetente operatører. Ekstrem præcision er påkrævet i hele boreprocessen, derfor understøttes borerigoperatører af et antal sensorer, der transmitterer data med forskellige intervaller. Parametre som tryk, drejningsmoment, krogbelastning, borevægt, mudderstrøm, gennemtrængningshastighed og hastighed registreres regelmæssigt og føres tilbage til Equinors operatører og ingeniører på boreriggen

Stabilt videosignal er afgørende

Derfor har Equinor bedt om hjælp til overvågningsopgaven og har valgt BLOM Fiskeoppdrett AS, en virksomhed med viden og udstyr til at håndtere en Remote Operated Vehicle (ROV) og den nødvendige HSE-ekspertise til både offshore- og undervandsjob. Et andet meget vigtigt kriterium er, at BLOM kan dele deres incidentshare.com platform og derved levere et pålidelig videostream.


I løbet af de første 800 meters boring blev Incendiums Stream Unit ™ tilsluttet BLOMs V8 M500 ROV, som streamede video til boreplatformen og boroperatøren. Videosignalet kunne samtidigt ses på webportalen incidentshare.com™ inde på Equinors hovedkontor, hvor projektledelsesteamet fulgte arbejdet og fremskridtet nøje. Det er firmaet OCEAN SAR, der har solgt Stream Unit™ og incidentshare portalen til BLOM, men OCEAN-SAR var også selv en del af projektet hos Equinor og overvågede alle ROV-systemer, inklusive ROV-spil, placering og al dokumentation.

Kjell Thore Olsen, administrerende direktør for OCEAN SAR, siger følgende:

”Equinor var meget tilfreds med Incendiums streaming-løsning, og det har vist sig at være meget værdifuldt. Streaming af livevideo fra en ROV under boreoperationer vil helt sikkert sætte nye standarder i offshore-industrien. ”

Som et resultat er BLOM blevet bedt om at udføre undervandsarbejde på Johan Sverdrup-feltet og hjælpe Equinor med at undgå nedetid og forbedre effektivitet og kommunikation ved at streame video fra boreoperationer.

Om Blom

Blom Fiskeoppdrett AS blev grundlagt i 1971 af en af ​​pionererne inden for fiskeopdræt i Norge. Virksomheden er stadig en familievirksomhed og drives af anden og tredje generation. BLOM bruger ROV og Incendium’s Stream Unit og incidentshare.com streamingplatform til at inspicere familiens opdræt. Dette gør det muligt for virksomhedens ledelse at inspicere fiskeopdrætene uden at skulle rejse til opdrættene selv.  www.blomsea.no

 

Om Ocean-Sar

Ocean Sar er en leverandør af ROV-systemer og undervandsudstyr og er konsulent for Incendium’s videoløsninger. Virksomheden er baseret i Bergen. www.ocean-sar.no

Se flere referencer:

Se flere referencer:

Vi er Incendium.
Vi udvikler innovative løsninger med udgangspunkt i kundernes behov. I dag er vi eksperter i mobil live streaming og brænder for at skabe tryghed og sikkerhed gennem brugervenlige værktøjer, der virker – hver gang.