Legevakten vil se deg via SMS til video

06 / 2020

Patienter slipper måske for at komme på skadestuen i Region Syddanmark. Nu kan sygeplejersker og læger nemlig vurdere skaderne via SMS-til-Video løsningen og det giver ikke bare god mening for personalet, men også patienterne kan se fordelene ved systemet. 

Et billede siger mere en tusinde ord

Så i stedet for mundtligt at beskrive længden af en flænge i panden eller farven på en forstuvet fod kan det sundhedsfaglige personale nu selv kigge med, når syge eller tilskadekomne borgere ringer til Akuttelefonen på Holbæk Sygehus.

«SMS-til-Video er en kæmpe succes da det giver os mulighed for, at vi bedre kan vurdere skadens omfang og vejlede den tilskadekomne mere præcist.»

Morten Melstrup

Skadestue sygeplejerske, Sydvestjysk Hospital, Esbjerg

Region Syddanmark

Region Syddanmark

Sydvestjysk Hospital Esbjerg

   

Sådan fungerer videoløsningen

  •  Borgeren ringer 70 11 07 07  inden de møder op på Skadestuen eller Skadeklinikken.

  • Under samtalen kan sygeplejersken bede om lov til at få adgang til kameraet i borgerens mobiltelefon. Det gøres ved at sende en sms.

  • Borgeren skal godkende, at telefonens kamera benyttes, herefter bliver der automatisk sendt video fra telefonen til sygehuset. Billederne bruges til at vurdere situationen og vejlede den tilskadekomne.

Et godt eksempel:

En ældre patient havde fået lagt sin ene arm i slynge. Den havde hun taget af, men da den skulle på igen, kunne hun simpelthen ikke få den rigtigt på. Det kostede før i tiden endnu et besøg på skadestuen, men via SMS-til-Video guidede sygeplejersken patienten til at få den korrekt på. Det tog lidt tid, men sparede altså sygehuset et fysisk fremmøde af patienten, og patienten selv sparede den lange køretur ind til sygehuset.

Det her er en fordel for både patienter, der måske ikke behøver at tage turen ind på skadestuen, og for os. Det mindsker presset på skadestuens personale 

Ina Marie Andersen

Leder af skadesvisitationen, Sydvestjysk Sygehus

Læs mere om verdens hurtigste og mest enkle værktøj til skadestuer

Se flere nyheder her: