Incendium A/S slår sig sammen med norske Bliksund AS

08 / 2022

Incendiums ejere sælger virksomheden til norske Bliksund. Transaktionen sker med baggrund i vores ønske om at komme ind i større rammer, der dels kan etablere grundlaget for større international ekspansion og dels accelerere produktudviklingen til gavn for eksisterende og nye kunder.

bliksund incendium

Fotokreditering: Privatfoto

Vores live stream løsninger og Bliksunds produkter komplementerer hinanden og virksomhederne har allerede mange fælles kunder. Det betyder en styrkelse af det skandinaviske fodfæste og et godt afsæt for international ekspansion. 

Vi har siden starten af 2009 opbygget en ledende position indenfor sikre videoløsninger i beredskabssektoren i Norden. Vores platform, IncidentShare, er en brugervenlig og intuitiv løsning til deling af video for bedre situationsforståelse, enklere koordinering, optimeret ressourceallokering, evaluering og oplæring. IncidentShare håndterer live video fra mobiltelefoner, droner, køretøjer, bodycams og andre IoT enheder. Eksempelvis kan operatører ved alarmcentraler hurtigt og sikkert modtage live video fra indringere.

Gennem samarbejdet i det svensk-norske projekt “Prehospital video i samverkan” (PreVis) så vi, hvordan vores løsninger komplementerer hinanden og hvordan de sammen kan dække en øget efterspørgsel for live video i f.eks. ambulancetjenesten. Sammen med sin svenske ejer, Monterro, ser Bliksund et stort potentiale for fælles løsninger både i Norden men også Internationalt.

Med Incendiums ekspertise inden for live video og vores sammenfaldende vision, passer selskaberne rigtig godt sammen. Vi arbejder hele tiden med videreudvikling af vores løsninger og brugen af live video i nødetaterne er efterspurgt. Ved at integrere Incendiums løsninger med vores, kan vi tilbyde løsninger som vil give etaterne en endnu bedre og enklere hverdag. Samtidig vil dette også give os en stærkere position internationalt

Janne T Morstøl

CEO, Bliksund

Klar til et internationalt marked

I lighed med Bliksund har Incendium gennem mange år leveret løsninger til beredskabs- politi- og sundhedssektoren. Vi har også et stort fokus på forsikringsbranchen og det bliver også fremover en grundpille i vores strategi. På kundelisten i Danmark står blandt andet Politiet, Beredskabsstyrelsen samt brandvæsener, lægevagter, AMK og forsikringsselskaber. En stor del af kunderne er norske i form af 110-sentraler, brandvæsener, lægevagter og AMK, men løsningerne bruges også af kunder i det øvrige EU og resten af verden.

De første integrationer mellem Bliksunds prehospitale elektroniske patientjournal, EWA, og Incendiums videoløsning, IncidentShare, er allerede på plads. Dette giver bedre beslutningsstøtte og gør, at ambulancereddere kan konsultere en læge, som ser live video af patienten i ambulancen, samtidig med at lægen kan se vitale parametre og andre målinger i realtid. Selskaberne ser også på, hvordan løsningerne kan integreres og hjælpe andre brugergrupper.

Gennem vores samarbejde har vi set, hvordan vores software passer sammen og dækker et øget behov for videoløsninger. I lighed med Bliksund er vores løsninger udviklet i tæt dialog og samarbejde med brugerne for at sikre brugervenlighed i daglig drift. At blive en del af Bliksund passer godt sammen med vores vision og arbejdskultur og vi glæder os til at få øget kapacitet til at blive endnu bedre til at udvikle og forbedre vores kunders løsninger og skabe større internationalt kendskab til nytten af vores værktøjer

Thomas Baun

CEO, Incendium

En milepæl

Investeringsselskabet Monterro, som er specialiseret i nordiske softwarevirksomheder, gik ind i Bliksund i februar 2021. Med fokus på international udvidelse og videreudvikling af Bliksunds digitale platform, ser de også stort potentiale i fælles løsninger fra Incendium og Bliksund.

– Det er en milepæl for Bliksund og det følger den vækststrategi, som er sat for selskabet. Opkøbet er et vigtigt led i videreudviklingen af Bliksunds løsninger og den internationale satsning, siger Roald Hunvik, partner og landechef for Norge i Monterro

Siden Monterros indtræden har Bliksund oprettet afdelinger i Oslo og Lund samt oprettet et udviklingsafdeling i Vietnam. Med Incendium ombord får de nu også dansk tilstedeværelse med afdelinger i Thisted, Roskilde og Aalborg, samt 9 nye medarbejdere. Opkøbet er afhængig af endelig godkendelse fra Erhvervsstyrelsen.

– Vores mission er at hjælpe dem, der hjælper. En vigtig del af Bliksunds DNA og kultur er den korte afstand til brugerne og fokus på brugervenlige løsninger. I tillæg til at få Incendiums løsninger om bord, får vi også en gruppe af meget kompetente medarbejdere, som brænder for det samme som os. Vi glæder os meget til at kunne arbejde endnu tættere sammen, siger Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund.

Bliksund AS

Bliksund AS

We help those who help

Bliksund er en førende norsk leverandør af softwareløsninger til sundhed- og beredskabsektoren. Med bred erfaring fra branchen digitaliserer Bliksund hverdagen for bereskabs- og sundhedsarbejdere både nationalt og internationalt. Deres løsning giver kontrol, flow og overblik, både i arbejdshverdagen og akutte situationer. Bliksund blev etableret i 2010 og har mere end 45 ansatte som er fordelt på hovedkontoret i Grimstad, samt afdeling i Oslo, Sverige og Vietnam. For mere information se www.bliksund.no

Se flere nyheder her: