1-1-2 AMK i Region Nordjylland indfører SMS-til-Video

12 / 2018

Nu kan alarmcentralen i Region Nordjylland se, hvor du ringer fra. SMS-til-Video blev taget i brug af de første medarbejdere i november , inden det blev rullet ud til alle medarbejdere 1. december.
Gevinst: Prioritering af ressourcer, bedre rådgivning og større tryghed.

Har ønsket os det her system i 10 år

Systemet virker på den måde, at den sundhedsfaglige medarbejder på vagtcentralen kan sende en SMS til anmelderen, hvis man finder det nødvendigt. Derefter giver anmelderen lov til, at vagtcentralen kan kigge med via kameraet på anmelderens mobiltelefon og dermed kan se, hvad der sker på stedet.

“Tidligere kunne vi kun lytte, men videoopkald giver os en ekstra sans. Nu kan vi også se, hvad der sker ude på ulykkesstedet.”

Jan Lindberg

Vagtcentralchef, Den Præhospitale Virksomhed, Region Nordjylland

Videobilledet bruger den sundhedsfaglige visitator til at disponere, hvor meget hjælp der skal sendes til et ulykkesstedet.

I nogle tilfælde har vi tidligt kunnet sende mere mandskab afsted, end vi normalt ville have lyttet os til. I andre tilfælde har vi holdt mandskab hjemme, som vi ellers havde sendt afsted for en sikkerheds skyld. Det giver os mere og hurtigere hjælp i nogle situationer – og mere disponibelt mandskab hjemme på brandstationerne i andre situationer, som vi kan sende ud til andre ulykker. Det er en kæmpe fordel.

Jan Lindberg

Vagtcentralchef, Den Præhospitale Virksomhed, Region Nordjylland

Region Nordjylland

Region Nordjylland

Den Præhospitale Virksomhed

   

Sådan fungerer videoløsningen

  • Borgeren ringer 1-1-2

  • De sundhedsfaglige visitatorer på AMK-vagtcentralen vurderer hvilken hjælp, der er behov for i forbindelse med et 1-1-2 opkald på baggrund af hvor akut og alvorlig hændelsen er.

  • Under samtalen kan den sundhedsfaglige visitatorer/sygeplejersken bede om lov til at få adgang til kameraet i borgerens mobiltelefon. Det gøres ved at sende en sms.

  • Borgeren skal godkende, at telefonens kamera benyttes, herefter bliver der automatisk sendt video fra telefonen til sygehuset. Billederne bruges til at vurdere situationen og vejlede den tilskadekomne.

Et godt eksempel:

En yngre person ringede ind og anmeldte at han var blevet stukket med en kniv. Under normale omstændigheder ville den sundhedsfaglige visitator havde kaldt både læge og ambulance, men via SMS-til-Video kunne sygeplejersken se at såret ikke var dybt eller livstruende og vurderede at den hurtigste hjælp var at bruge den ressourceperson, som var ved siden af indringeren til at køre personen på hospitalet.

Det er en kæmpe fordel, og vi har kun modtaget positive tilbagemeldinger – både fra vores personale, men også fra anmelderne. Video fra stedet giver os specifik viden, når en anmelder siger ‘det bløder meget’, eller hvis de melder om ‘en kæmpe forbrænding’

Jan Lindberg

Vagtcentralchef, Den Præhospitale Virksomhed, Region Nordjylland

Læs mere om verdens hurtigste og mest enkle værktøj til 1-1-2 AMK

Vi er Incendium.
Vi udvikler innovative løsninger med udgangspunkt i kundernes behov. I dag er vi eksperter i mobil live streaming og brænder for at skabe tryghed og sikkerhed gennem brugervenlige værktøjer, der virker – hver gang.